Jegyvásárlás

­

Program


Vinnai András: VOJÁGER

Vinnai András: VOJÁGER

Az előadás a DEKK projekt része

Pál pánikbeteg. Mégis volt olyan hülye, hogy megcsalta a barátnőjét, Verát egy cintányéros lánnyal. Pál ugyanis amellett, hogy pánikbeteg, egy kórusban énekel. Miután kiderül a szörnyűség, úgy határoznak, hogy a történtek ellenére együtt maradnak, és  kiköltöznek egy kertes házba. Úgy gondolják, ott majd minden szépen rendbe fog jönni közöttük. Pál majd nyírja a füvet, Vera pedig úszni jár. Ám a dolgok csak a felszínen működnek. Pál már nem olyan vonzó a bűnbánó férfi szerepében, Vera pedig felveszi a kapcsolatot egy régi unokatestvérrel, aki sokkal vonzóbb Pálnál és sokkal kevésbé játszotta el a becsületét.

Pál érzi a közelgő veszélyt, ezért úgy véli ideje, hogy ő és asszonya egybekeljenek. Meg is kéri hűséges barátját, Gézát, hogy működjön közre egy kórusműbe ojtott leánykérésben. Géza szintén kórista, szűz és az anyjával él, mégis sokkal kiegyensúlyozottabb a halálfélelemtől és a gyomorgörcsöktől szenvedő Pálnál. Segíteni azonban nem képes. Pálnak egy sokkal komolyabb segítőre van szüksége. Valakire, aki olyan kíméletlen, mint egy kungfu-mester, de közben ismeri a dörgést a férfi-nő játszmákban. Nem kell sokáig keresnie, a segítség a szomszédban lakik. Otthonkát visel, és Babi néninek hívják.

Babi néni hűséges kutyájával, Dzsinával és szűnni nem akaró epilepsziájával él egy fedél alatt. Miután szembesül Pál rettegésével, felajánlja a segítségét, és megtanítja Pált a tagadás tudományára, a férfiszükségletek kielégítésére, kigyógyítja egy prosztatarákból és felnyitja a szemét a valódi életre. Babi néni ugyanis pont félúton van egy leszázalékolt kisnyugdíjas és egy multidimenzionális entitás között.

Pál, akit szülei épp abban az évben indítottak útnak, mint a Nasa a Voyager 1 űrszondát, válaszúthoz érkezik. Két lehetősége van. A félelmei rabja marad, vagy megtanulja felvállalni a személyiségét. Még akkor is, ha az nem annyira szerethető, és fennáll a veszély, hogy végül egyedül marad, mint a Voyager 1, ami épp napjainkban éri el a Naprendszer határát, hogy megkezdje magányos útját a csillagközi nagy büdös semmiben.

 

Szereplők:

 

Pál - Bánki Gergely
Vera - Stefanovics Angéla
Babi néni - Nádasy Erika
Géza - Olasz Renátó
Sahas - Keszég László

Díszlet: Cziegler Balázs

Jelmez: Sinkovics Judit
Zeneszerző: Zságer-Varga Ákos

Produkciós munkatársak: Perjési Éva, Rozgonyi-Kulcsár Viktória

 

Rendező: Keszég László