Jegyvásárlás

­

Program


7 hegycsúcson a világ körül - Neszmélyi Emil előadása

7 hegycsúcson a világ körül - Neszmélyi Emil előadása

Dumaszínház est

Közös utazás a világ körül rengeteg lenyűgözött képpel és videóval egy igazi Everest-csúcsmászó vezetésével. A műfaj a stand-up egyik különleges irányzata, a „spoken word”, az elbeszélés művészete, ami nem nélkülözheti a humort sem.

Neszmélyi Emillel ezúttal közösen utazhatunk el hét földrészre, miközben azok legmagasabb hegycsúcsait is bejárjuk. Kiderül majd, hogy miért is hét földrész az általunk ismert hat kontinens. Az Everest, az Antarktisz, Alaszka és a többi titokzatos, izgalmas és különleges hely bőséggel szolgál történetekkel, főleg, ha valaki úgy látja a világot, mint Emil. Fény derül arra is, hogy miért indul el egy ügyvéd ilyen veszélyes világkörüli kalandra.

De milyen hideg volt az Antarktiszon? Miért kellett Alaszkában, az Everesten és máshol is életeket menteni? Miért vannak múmiák az Andokban? Milyen az ausztrál erdőtüzek elől menekülni és mi is az a „Hét hegycsúcs kihívás”?

Neszmélyi Emil az első magyar, aki észak felől mászta meg az Everestet, és aki befejezte mindkét változatát ennek a földrészeken átívelő kihívásnak. Ezt a világon mintegy 150 ember tudta rajta kívül teljesíteni.

A világkörüli estjén is azt érezhetjük, hogy ott vagyunk mellette a kalandok minden percében akár nyolcezer méter fölött is. Aki hallotta őt, ezt már tudja, aki nem, meg fogja tapasztalni.

Az előadást 12-től 100 éves korig minden korosztálynak ajánljuk.